Jeg købte mit første digitale kamera i 2005 og jeg var hooked med det samme. Før dette fotograferede jeg, i perioder, meget analogfilm. Men jeg elsker kontrollen og muligheden for at se resultatet straks, som kun digitalkameraer giver. Jeg er meget fascineret af mange former for billedmageri og den tilsyneladende simple proces det er at skabe et fotografi. I har tidligere malet og tegnet en hel del, men nu er det hele fotografi og digital. Dog har jeg eksperimenteret en del med at male mennesker og derefter tage billeder af dette. Det er sjældent det bliver succesfuldt, men af og til er jeg tilfreds.

Jeg holder meget kunst og musik og er generelt facineret af kreative mennesker - det kan være kunst, tjene penge, forretninger m.m. Jeg har tidligere været professionel golfinstruktør og har undervist i flere forskellige golfklubber. Det var der jeg udviklede den enorme tålmodighed jeg nu kan bruge når jeg laver headshots :-)

Senere har jeg arbejdet med desktop publishing og lige nu er mit job webmaster på et stort dansk nyhedsmedie. Jeg har ingen planer om at blive professionel fotograf. At arbejde med fotograferingen på deltid giver mig frihed til at lave det jeg holder af. Det skal være sjovt. Jeg er fascineret af mange forskellige genrer inden for fotografiet - hovedsaglig portræt, fine art nudes og street photography. I har også lavet lidt produktfotografering.

Mine kilder til inspiration er personer som Peter Hurley, Joe McNally, Joel Grimes, Scott Kelby. Men også de gamle mestre som Henri Cartier-Bresson, Eugene Smith, Helmut Newton med flere. Jeg elsker personer med passion, tålmodighed og med et stærkt drive og fokus. Jeg stræber efter en simpel livsstil og forsøger at holde mine udgifter og materialistiske behov på et minimum. Med mindre det gælder fotoudstyr :-)

Jeg er interesseret i Tibetansk buddhisme og mediterer en hel del. De buddhistiske belæringer giver perspektiv og kan lide at buddhismen er ateistisk og baseret på tanken om at jeg selv har det fulde ansvar for mit liv. Jeg er single og har en adopteret søn der betyder alt for mig. Kursus med Peter Hurley I 2014 deltog jeg i et 8 ugers kursus og den verdensberømte headshot fotograf Peter Hurley. Det var interessant og jeg lærte meget. Det var ikke om fototeknik eller lyslægning, men kun om at få modellen til at agere foran kameraet og få det bedste frem i personen.Jeg overraskes stadig over hvor meget det betyder og at selv små ændringer har en stærk effekt. Læs mere om det her Min første sejr i en fotokonkurrence.

I marts 2013 vandt jeg en fotokonkurrence. Temaet var "vand". Jeg indsendte et gadebillede og det blev valgt som vinder. Link to Lightingrumors.com I kan især godt lide lightingrumours.com's beskrivelse af mit billede. "This excellent piece of street photography wins the coveted first place prize. The composition is just spot-on, while motion blur and shallow depth of field are used creatively for great effect. It is not at all easy to capture great street photography but here Petersen has nailed it with an image worthy of gallery space."


About in English

In 2005 I got my first digital SLR camera and I was hooked. Before that, I did quite a bit of analog photography on and off, but I love the total control and immediate results I get from the digital process.

I have a strong fascination for any kind of picture making and the deceptively simple process of creating photograph. I used to paint and draw, but now it’s all photography and digital. I enjoy art and music very much. I think I should say that I have a strong fascination for creativity of any kind - it can be art, making money, businesses - whatever.

I used to be a professional golf teacher for a number of years working at several golf clubs. That’s where I developed the tremendous patience that I now use when doing headshots :-) Later I worked with desktop publishing and now I work as a webmaster in a news media website.

I have no immediate plans to turn full time pro photographer since doing it part time, gives me freedom to do what I love. It must be fun.

I am fascinated by different genres of photography, mainly headshot photography, fine art nudes and street photography. I have also done some product photography which is a lot more fun than I thought.

My inspirational sources for photography are people like Peter Hurley, Joe McNally, Joel Grimes, Scott Kelby and some of the old masters like Henri Cartier-Bresson and Eugene Smith, Helmut Newton and a lot more.

I love people who are driven, passionate, obsessive, relentless and patient.

I strive for a simple lifestyle and keep my expenses and materialistic needs to a minimum. Unless of course it’s photographic gear :-) I am very much into Tibetan buddhism and meditate quite a bit. The buddhist teachings put my daily life into a meaningful and interesting perspective and I like the fact that buddhism is atheism that puts the full responsibility on me.

I am single at this point and have an adopted son that means everything to me.

Jes

Jes

Untitled photo

Photo competition

Jeg købte mit første digitale kamera i 2005 og jeg var hooked med det samme. Før dette fotograferede jeg, i perioder, meget analogfilm. Men jeg elsker kontrollen og muligheden for at se resultatet straks, som kun digitalkameraer giver. Jeg er meget fascineret af mange former for billedmageri og den tilsyneladende simple proces det er at skabe et fotografi. I har tidligere malet og tegnet en hel del, men nu er det hele fotografi og digital. Dog har jeg eksperimenteret en del med at male mennesker og derefter tage billeder af dette. Det er sjældent det bliver succesfuldt, men af og til er jeg tilfreds. Jeg holder meget kunst og musik og er generelt facineret af kreative mennesker - det kan være kunst, tjene penge, forretninger m.m. Jeg har tidligere været professionel golfinstruktør og har undervist i flere forskellige golfklubber. Det var der jeg udviklede den enorme tålmodighed jeg nu kan bruge når jeg laver headshots :-) Senere har jeg arbejdet med desktop publishing og lige nu er mit job webmaster på et stort dansk nyhedsmedie. Jeg har ingen planer om at blive professionel fotograf. At arbejde med fotograferingen på deltid giver mig frihed til at lave det jeg holder af. Det skal være sjovt. Jeg er fascineret af mange forskellige genrer inden for fotografiet - hovedsaglig portræt, fine art nudes og street photography. I har også lavet lidt produktfotografering. Mine kilder til inspiration er personer som Peter Hurley, Joe McNally, Joel Grimes, Scott Kelby. Men også de gamle mestre som Henri Cartier-Bresson, Eugene Smith, Helmut Newton med flere. Jeg elsker personer med passion, tålmodighed og med et stærkt drive og fokus. Jeg stræber efter en simpel livsstil og forsøger at holde mine udgifter og materialistiske behov på et minimum. Med mindre det gælder fotoudstyr :-) Jeg er interesseret i Tibetansk buddhisme og mediterer en hel del. De buddhistiske belæringer giver perspektiv og kan lide at buddhismen er ateistisk og baseret på tanken om at jeg selv har det fulde ansvar for mit liv. Jeg er single og har en adopteret søn der betyder alt for mig.

Kursus med Peter Hurley

I 2014 deltog jeg i et 8 ugers kursus og den verdensberømte headshot fotograf Peter Hurley. Det var interessant og jeg lærte meget. Det var ikke om fototeknik eller lyslægning, men kun om at få modellen til at agere foran kameraet og få det bedste frem i personen. Jeg overraskes stadig over hvor meget det betyder og at selv små ændringer har en stærk effekt. Læs mere om det her

Min første sejr i en fotokonkurrence

I marts 2013 vandt jeg en fotokonkurrence. Temaet var "vand". Jeg indsendte et gadebillede og det blev valgt som vinder. Link to Lightingrumors.com I kan især godt lide lightingrumours.com's beskrivelse af mit billede. "This excellent piece of street photography wins the coveted first place prize. The composition is just spot-on, while motion blur and shallow depth of field are used creatively for great effect. It is not at all easy to capture great street photography but here Petersen has nailed it with an image worthy of gallery space." Se foto i højere opløsning her photocompetition victory screendump profile-photo-wp Min bedste ven og jeg til ACDC concert in Roskilde, Denmark 2015 In English
Powered by SmugMug Owner Log In